Vreme v Posavju
vreme_flat
Skeniraj QR kodo in nakupuj ceneje!

QR koda Flexkom KŠTM

Monolit2go

Ostali ponudniki

Ekološka kmetija Zabukovec

Ekološka kmetija Zabukovec

 

Marko Zabukovec

Gabrijele 29

8296 Krmelj

 

Informacije na telefonu: +386 7 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Smo ekološka kmetija, ki ima registrirano  dopolnilno dejavnost razseka in predelave  mesa in predelave žit v mlinu na kamne. Naša zgodba temelji na ekološkem kmetovanju, z upoštevanjem biodinamskih smernic. Značilno za našo kmetijo je, da smo se usmerili v neposredno trženje pridelkov in izdelkov na kmetiji.  

 

V sklopu ogleda lahko ponudimo:

 

 

  • voden ogled kmetije s strokovno predstavitvijo  biokmetovanja,
  • ogled  odprtega hleva, pašniki, cca. 50 glav živine,
  • ogled hleva za prašičke (inovacija: ko gredo  živali na pašnik, se  del hleva preuredi v hlev za prašiče),
  • kompostni kup, obdelan z biodinamskimi pripravki,
  • premični kokošnjak za kokoši nesnice,
  • visoka greda, zeliščna spirala,  drevored visokodebelnih sadnih vrst starih sort sadja, žitni posevki avtohtonih sort,
  • mlin na kamne,
  • prostori za razsek in predelavo ter prodajo mesa in mesnih izdelkov,
  • degustacijo lastnih bio suhomesnatih izdelkov, zasek, paštet,  z domačimi različnimi kruhi, sokovi, jajca,  itd. …
  • možnost nakupa bio suhomesnatih izdelkov, bio mok in zdrobov, bio jabolčnega kisa in soka, darilni program...

 

Veseli bomo vašega odziva. 

 

Hiša vina Kamenško

Andreja Jamšek

Kamenško 23

8296 Krmelj

 

Telefon: +386 7 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Odprto:

po predhodnem dogovoru (za poroke, praznovanja, skupine ipd.)

 

Število sedežev znotraj: 70

Število sedežev zunaj: 100

 

Hiša vina Kamenško je turistična destinacija, ki vam želi v neokrnjeni naravi pripraviti dogodek, ki vam bo za vedno ostal v spominu. Izvrstna lokacija v prelepem naselju Kamenško, obdana z vinogradi ter oddaljena le 15 km od mesta Sevnica. 

 

Za zaključene družbe (vsaj 20 oseb) organizirajo vse vrste pogostitev, srečanj, praznovanj, degustacij, piknikov, športnih iger, team buildingov, porok in podobnih praznovanj. Pripravijo in oblikujejo program za vse vrste obiskovalcev ter jim lahko ponudijo kakršno koli hrano in pijačo. Glede na naravo dogodka se prilagodijo ponudbi, ne glede na dan ali uro, na vrsto hrane in na želeni način postrežbe. So odprti in sprejemljivi za vse vaše želje in potrebe, so dosledni in natančni pa tudi precej domiselni, zato je vsak dogodek nekaj posebnega tako v kulinaričnem smislu, smislu organizacije in izvedbi dogodka. 

 

Posebna ponudba oziroma doživetje pa je umetniško oblikovana podzemna vinska klet, kjer se hrani vse vrste vina iz domače proizvodnje. Posebni užitki so ob poizkušanju vina, ki si ga sami lahko postrežete iz lesenih ali kovinskih sodov, izbirate pa lahko med cvičkom, modro frankinjo, chardonnyejem, sivim pinojem, sauvignonom, rumenim muškatom in celo županovim vinom.

 

Pri njih lahko opravite tudi nakup vin in drugih dobrot. V ponudbi imajo tudi catering in šotor v velikosti 40m2. V kolikor jih obiščete v družbi otrok in bi želeli uživati v njihovi ponudbi brez obveznosti, imajo v ta namen pripravljen poseben prostor za otroke z možnostjo varstva.

 

 

gb

 

HOUSE OF WINE KAMENŠKO

 

Open:

by prior arrangement (for weddings, celebrations, groups...)

 

Number of indoor seats: 70

Number of outdoor seats: 100

 

For groups (at least 20 persons) they organize all types of entertainment, meetings, celebrations, wine tastings, picnics, sports games, team buildingov, weddings and similar celebrations. They prepare and create program for all kinds of visitors and they can offer you any kind of food and drink.

 

Special offer or experience is artistically designed underground wine cellar, storage for where you store all types of wine from home production. Special pleasures are the wine degustations from wooden or metal barrels.

 
 

Posestvo Krakovo – Vinska klet Mastnak

Zdravko Matnak

Orešje 10

8290 Sevnica


Telefon: +386 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Odprto:

pon. - čet.: 8h-16h

po predhodni najavi (sprejem manjših ali večjih skupin)

 

Število sedež znotraj: 120

 

Enolog Zdravko Mastnak, ing. agronomije, je s svojo družino v dveh kleteh na atraktivni vinogradniški legi Zajčja gora nad Sevnico ustvarjal vrhunske penine slovenskega geografskega porekla. Zdaj to plemenito dejavnost že nekaj let opravlja na posestvu v Krakovem. Vinska tradicija pri Mastnakovih je stara že 25 let.

 

Sodoben objekt z vinsko kletjo in s sodobno urejenimi podzemnimi kletnimi površinami prevzame vsakega obiskovalca. Tu vam nudijo degustacijo vrhunskih vin, 3 mirnih in 6 penečih vin. Poleg vam postrežejo s prigrizki - domače salame znanih zmagovalcev Salamijade v Sevnici. Postrežejo vas lahko tudi z raznimi sirnimi namazi. K degustaciji njihovih priznanih vin se nadvse priležejo tudi suhi krhlji domačih jabolk sorte topaz, ki so biološko pridelane, brez škropiv.

 

Poskrbijo tudi ta različne dogodke, kot so poroke, večja osebna praznovanja, poslovna srečanja, zabave zaključenih družb, seminarji, protokolarni dogodki ipd. Del njihove ponudbe pa je tudi vrhunski catering.

 

V njihovi trgovini je poleg proznanih vin in domačih salam možno kupiti tudi okusne domače sire priznane sirarne Podpečan iz Galicije pri Žalcu. Pohvalijo se lahko s siri raznih okusov: s papriko, poprom, orehi ali česnom.

 

 

gb

 

ESTATE KRAKOVO - THE MASTNAK WINE CELLAR

 

Open:

mon. - thu.: 8am-4pm

by prior arrangement (reception for smaller or larger groups)

 

Number of indoor seats: 120

 

A modern building with a wine cellar and a modern landscaped underground basement area takes every visitor. Here they offer wine tasting of different kinds. In addition, you can be served a snack - homemade salami from Salamijada winners. You can also be served with various cheese spreads. While tasting their renowned wines you can enjoy a dry slices of apple type topaz that are grown without pesticides.

 

They can also provide for various events, such as weddings, personal celebrations, business meetings, entertainment, private parties, seminars, protocol events etc. Part of their offer is also excellent catering.

 

Turistična kmetija Roštohar

Roštohar Karolina

Selce 10

8283 Blanca

 

Telefon: +386  7 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Odprto:

po predhodni najavi (sprejem skupin)


Število sedežev znotraj: 60
Število sedežev zunaj: 40

 

Kmetija Roštohar je ena prvih kmetij v Posavju, ki je začela z lastno proizvodnjo suhih mesnin. Poleg odličnih suhih mesnin vam na kmetiji postrežejo tudi z dobro domačo kapljico.

 

Pri njih boste našli marsikatero zanimivost, med drugim tudi spominek, ki ga je tu pustil norveški svetovni prvak v smučarskih poletih Bjørn Einer Romøren.

 

Turistična kmetija Roštohar je tudi ena izmed ponudnikov ob Bizeljsko-sremiški vinski cesti.

 

 

gb

 

TOURIST FARM ROŠTOHAR

 

Open:

by prior arrangement (reception for groups)

 

Number of indoor seats: 60

Number of outdoor seats: 40