Vreme v Posavju
vreme_flat
Skeniraj QR kodo in nakupuj ceneje!

QR koda Flexkom KŠTM

Monolit2go

Bizeljsko-sremiška vinska cesta

 

EN HRIBČEK BOM KUPIL, BOM TRTE SADIL…

 

In so jo res posadili že stoletja, tisočletje nazaj, to najlepšo rožico, nam ljubo vinsko trto, na teh slikovitih hribčkih med Savo in Sotlo, v ljubezni do narave pridelati in s ponosom ponuditi tisto dobro, vrhunsko, najboljšo vinsko kapljico.
Pravijo, da kogar pot ponese tod mimo, na Bizeljsko-Sremiško vinsko cesto, postane ujet, vsaj za trenutek, v podobo neprikrite, pa še vedno skrivnostne lepote krajine in prijaznosti preprostih ljudi. Ponosno, a s pristno gostoljubnostjo povabijo tukajšnji vinogradniki obiskovalca v svoj hram, kjer danes zorijo njihova predikatna vina poznih trgatev, izborov, jagodnih in suhih jagodnih izborov, ledena vina, odlične penine in zvrstni posebneži teh krajev: rdeči in beli bizeljčan ter sremičan. Mnogi med njimi so prejeli že številna priznanja, odličja, tudi šampione na največjih vinskih ocenjevanjih doma in v tujini. Pristna domača vina imajo svojo značilno lahkost in harmoničnost okusa ter ostanejo še dolgo v lepem spominu.


….Odkrivati pa ne odkriti vsega, ker je za en obisk preveč. Narava je bila tu enostavno preveč radodarna, da bi lahko opazili in videli vse, takoj. Pa vendar je mogoče opaziti in doživeti bogato naravno in kulturno dediščino, ki se nam počasi razkriva na vsakem koraku. Krajinske znamenitosti, posebnosti in zanimivosti, kot so gradovi, arheološka najdišča, cerkve in kapelice, zidanice, vinski hrami in samotne domačije na eni strani, pa pestrost, razgibanost in raznolikost pokrajine z goricami, ki se vijejo od Vranja, Podvrha, Trnovca in Pokleka v Občini Sevnica, Sremiča, Sromelj in južnih pobočjih Orlice do Janeževe Gorce, znajo preprosto očarati in pustiti občutek izjemnosti in enkratnosti delovanja človeka in narave.

 

Ponudniki:

Turistična kmetija Roštohar

Selce nad Blanco 10
8283 Blanca

 

 

Telefon: +386  7 81  65 055,  +386  7 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Odprto:

po predhodni najavi (sprejem skupin)


Število sedežev znotraj: 60
Število sedežev zunaj: 40

 

Kmetija Roštohar je ena prvih kmetij v Posavju, ki je začela z lastno proizvodnjo suhih mesnin. Poleg odličnih suhih mesnin vam na kmetiji postrežejo tudi z dobro domačo kapljico.

 

Pri njih boste našli marsikatero zanimivost, med drugim tudi spominek, ki ga je tu pustil norveški svetovni prvak v smučarskih poletih Bjørn Einer Romøren.

 

Turistična kmetija Roštohar je tudi ena izmed ponudnikov ob Bizeljsko-sremiški vinski cesti.

 

 

 

gb

 

TOURIST FARM ROŠTOHAR

 

Open:

by prior arrangement (reception for groups)

 

Number of indoor seats: 60

Number of outdoor seats: 40

 

 

Turistična kmetija Klenovšek - Grobelnik

Slavica Grobelnik

Podvrh 39

8292 Zabukovje


Telefon: +386  7 81 88 176,   +386 7 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Odprto: 

gostinstvo na kmetiji: pet. - ned.

počitnice na kmetiji: vse dni v letu

zaključene družbe: po predhodni najavi

vinska klet: vse dni v letu


Nastanitvena ponudba: Sobe/ **** Jabolka/: 10 sob, 2 apartmaja, skupno 38 ležišč

- 8 sobb / 2 ležišči

- 2 sobi / 3 ležišča
- 1 apartma / 6 ležišč

- 1 apartma / 10 ležišč

 

Število sedežev znotraj: 65

Število sedežev zunaj: 25

 

Na turistični kmetiji vam nudijo kosila, regionalne avtohtone jedi, večerje in zabave za zaključene družbe, praznovanja obletnic ali rojstnih dni, poroke (slavnostna gostinska storitev na poseben način), poslovni turizem (seminarji in delavnice). Njihove specialitete so zoren goveji steak iz ekološke pridelave, cmoki in štruklji, še posebej zapečeni štruklji iz pregrete smetane. Za prenočitve so na voljo sobe in apartmaji (s polpenzionom ali polnim penzionom).

 

Na njihovi kmetiji lahko kupite dobro domače vino in pridelke iz njihove kmetije ali od okoliških kmetov. Poskrbijo tudi za vodene degustacije vin s sommelierjem, tradicionalno trgatev za turiste, lahko si ogledate njihov lastni zeliščni vrt, hišno zbirko ter obiščete 150 let staro kamnito sobo, kjer lahko poskusite domačo marmelado iz žametne črnine in likerskega vina iz modre frankinje.

 

Turistična kmetija se ponaša z znakom Vinogradniške in Kolesarske kmetije ter z Zlatim znakom kakovosti.

 

 

gb

 

TOURIST FARM KLENOVŠEK - GROBELNIK

 

Open:

catering on the farm: fri. - sun.

holidays on the farm: all days in the year

private groups: all days in the year by prior arrangement

wine cellar: all days in the year

 

Accommodation: 10 rooms, 2 apartments, total 38 beds

- 8 rooms / 2 beds

- 2 rooms / 3 beds

- 1 apartment / 6 beds

- 1 apartment / 10 beds

 

Number of indoor seats: 65

Number of outdoor seats:  25

 

On the Tourist farm Klenovšek - Grobelnik they offer lunches, regional autochthonous dishes, dinners and entertainment for private groups, weddings, birtday parties etc. Their specialities are fresh beef steak from organic production, dumplings and štruklji, especially baked štruklji from heated cream. You can also rent a room or apartment for overnight stay.

 

On their farm you can buy wine and produces from their own farm or from local farmers. They also offer guided wine tasting with sommelier, you can see their own hebal garden, house collection and you can visit 150 years old room.

 

Tourist farm carries sign Wine and Bike Farm and Golden Quality Label. They are also one of the providers on Bizeljsko-sremiška wine road.

 
 

Vinska klet Mastnak

Zdravko Matnak

Orešje 10

8290 Sevnica


Telefon: +386  31 673 502,    +386 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Odprto:

pon. - čet.: 8h-16h

po predhodni najavi (sprejem manjših ali večjih skupin)

 

Število sedež znotraj: 120

 

Enolog Zdravko Mastnak, ing. agronomije, je s svojo družino v dveh kleteh na atraktivni vinogradniški legi Zajčja gora nad Sevnico ustvarjal vrhunske penine slovenskega geografskega porekla. Zdaj to plemenito dejavnost že nekaj let opravlja na posestvu v Krakovem. Vinska tradicija pri Mastnakovih je stara že 25 let.

 

Sodoben objekt z vinsko kletjo in s sodobno urejenimi podzemnimi kletnimi površinami prevzame vsakega obiskovalca. Tu vam nudijo degustacijo vrhunskih vin, 3 mirnih in 6 penečih vin. Poleg vam postrežejo s prigrizki - domače salame znanih zmagovalcev Salamijade v Sevnici. Postrežejo vas lahko tudi z raznimi sirnimi namazi. K degustaciji njihovih priznanih vin se nadvse priležejo tudi suhi krhlji domačih jabolk sorte topaz, ki so biološko pridelane, brez škropiv.

 

Poskrbijo tudi ta različne dogodke, kot so poroke, večja osebna praznovanja, poslovna srečanja, zabave zaključenih družb, seminarji, protokolarni dogodki ipd. Del njihove ponudbe pa je tudi vrhunski catering.

 

V njihovi trgovini je poleg proznanih vin in domačih salam možno kupiti tudi okusne domače sire priznane sirarne Podpečan iz Galicije pri Žalcu. Pohvalijo se lahko s siri raznih okusov: s papriko, poprom, orehi ali česnom.

 

 

gb

 

THE MASTNAK WINE CELLAR

 

Open:

mon. - thu.: 8am-4pm

by prior arrangement (reception for smaller or larger groups)

 

Number of indoor seats: 120

 

A modern building with a wine cellar and a modern landscaped underground basement area takes every visitor. Here they offer wine tasting of different kinds. In addition, you can be served a snack - homemade salami from Salamijada winners. You can also be served with various cheese spreads. While tasting their renowned wines you can enjoy a dry slices of apple type topaz that are grown without pesticides.

 

They can also provide for various events, such as weddings, personal celebrations, business meetings, entertainment, private parties, seminars, protocol events etc. Part of their offer is also excellent catering.

 

 

Kmetija Gnidica

Jože in Branka Gnidica

Lončarjev dol 40

8290 Sevnica

 

Telefon:  +386  31 618 729,   +386 7 81 65 462

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Predelava mesa, izdelava salam in klobas ter ostali mesni izdelki.

 

 

gb

 

FARM GNIDICA

 

Meat processing, salamis and sausages making and other meat products.