Vreme v Posavju
vreme_flat
Skeniraj QR kodo in nakupuj ceneje!

QR koda Flexkom KŠTM

Monolit2go

Team Building na Kmetiji Jazbec

 

Za začetek bo skupina prejela toplo dobrodošlico z nagovorom ter degustacijo krajevno značilnih jedi in napitka. Sledi opravilo treh različnih nalog, ki jih boste morali v skladu z navodili čim bolje izvesti. Naloge so vzete iz običajnega kmečkega življenja na kmetiji.


Prva naloga: Peka izdelkov iz kvašenega testa


Gospodinja bo že prej pripravila krušno peč za peko izdelkov, vam pa bo predstavila sam postopek priprave (čiščenje, kurjenje, odmik žerjavice, čiščenje površine z mokrim omelom). Nato boste sami oblikovali že v naprej pripravljeno testo in ga s pomočjo loparja potisnili v peč. Ko bo izdelek pečen, ga boste ponovno s pomočjo loparja odstranili iz peči. Končni izdelek boste lahko odnesli domov. V času, ko se bo vaš izdelek pekel, si boste ogledali kmetijo in spoznavali živali.

 

Druga naloga: Reja kuncev, sortiranje za parjenje


Najprej boste imeli kratko predstavitev o reji kuncev in posebnosti pri vzreji. Sledila bo vaša naloga, ko boste morali pravilno in v čim krajšem času sortirati kunce za parjenje, pri čemer vam bo pomagal gospodar. Delo bo potekalo izmenično.

 

Tretja naloga: Aktivna košnja in grabljenje trave


Naloga je sestavljena iz košnje, grabljenja in spravila trave. Vsak posameznik bo imel na voljo 1mx1m površine trave, ki jo bo treba ročno pokositi, pograbiti, spraviti v košaro in jo odnesti na dogovorjeno mesto. Ko prvi delavec konča s svojim delom, lahko drugi delavec prične s košnjo. Ocena predstavlja kvaliteto opravljenega dela.

 

Po končanih opravil sledi kosilo na izletniški kmetiji

 

 

Poleg samega Team Buildinga, pa lahko vaš izlet popestrite tudi z dodatnimi možnostmi, kot je ogled gradu Sevnica, degustacija suhih salam in vin. V kolikor pa bi želeli ostani več dni, pa so vam na voljo različni nastanitveni ponudniki.