Vreme v Posavju
vreme_flat
Skeniraj QR kodo in nakupuj ceneje!

QR koda Flexkom KŠTM

Monolit2go

Bučarijada v Šentjanžu od septembra do novembra (1-01)

ENODNEVNI IZLET 1-01

 

•    9.00: Turistična agencija Doživljaj
•    10.00: prihod v Šentjanž
•    PGD Veliki Cirnik – gasilske igre brez meja
•    Aktiv kmečkih žena Šentjanž
•    DPM in društvo rejcev in ljubiteljev konj
•    OŠ Milana Majcna

 

PROGRAM IZLETA 1-01

 

TOČKA AKŽ Budna vas in VD Šentjanž
Članice Aktiva kmečkih žena vas bodo seznanile z možnostmi uporabe buč v domači kuhinji, vonjave lepo zapečenih dobrot pa vas bodo prepričale, da boste to poskusili pripraviti tudi doma. Pri vinogradnikih boste degustirali cviček, ki je nalit v vinske buče. Točka bo okrašena z vinskimi bučami in drugimi  bučami, ki sodijo na kmetijo. Videli boste prav poseben vinski hram.

 

TOČKA PGD VELIKI CIRNIK
PGD Veliki Cirnik pripravlja za vas igro na temo Gasilske igre brez meja. Možnost ogleda zbirke starega kmečkega orodja pod kozolcem, poleg katerega lahko naredite pravo gasilsko fotografijo za spomin ter se preizkusite s staro ročno brizgalno.

 

TOČKA DPM in DRUŠTVO REJCEV IN LJUBITELJEV KONJ
Društvo prijateljev mladine in društvo rejcev in ljubiteljev konj bodo na svoji točki razstavili buče in furmanske rekvizite ter izpeljali ustvarjalne delavnice in igre z bučami za otroke. Po dogovoru pa boste lahko uživali tudi v vožnji s kočijo.

 

TOČKA KMETIJA MAJCEN
Na kmetiji  Majcen se boste lahko pomerili v balinanju z bučami in si ogledali sodobno mlekarsko kmetijo, ki stoji na izredno lepi lokaciji nad Šentjanžem.

 

TOČKA OŠ MILANA MAJCNA
Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž vam pripravlja razstavo o bučah z veliko informacijami ter zanimivosti v zvezi z bučami.

 

TOČKA TURISTIČNA KMETIJA REPOVŽ
Na kmetiji se boste seznanili z ekološko pridelavo jabolk, pire in ajde ter obiskali prodajalno s spominki, izlet pa končali ob kulinaričnih dobrotah, ki so pripravljene iz buč. Postregli vam bodo z vini iz breških goric, ki dosegajo vrhunske rezultate.Cena: 25,50€ na osebo (skupine nad 25 oseb).

 

Cena programa vključuje: stalno vodenje skupine med točkami, vstopnine in trikrat degustacija na točkah ter pozno kosilo.

 

photo_113 photo_25 photo_26photo_27